IMG_3236

En dag på Bakken med børnene fra Sandholmlejren

”Der er noget om snakken, børnene fra Sandholmlejren skal også have en skøn dag på Bakken” står der på ryggen af de T-shirts som børnene fra asylcentret i Nordsjælland mellem 4 og 11 år fik udleveret af SPRiNGSTERS VelfærdsFonden.

Beboerne i Sandholmlejren og ikke mindst børnene, lever til daglig en tilværelse hvor det kan være svært at se forskel på dagene. De fleste lever i uvished om deres fremtidige skæbne, underlagt myndighedernes beslutninger og flere udvikler depressioner og psykiske problemer. Mange af beboerne har været udsat for vold og tortur og lever i konstant angst for hvad fremtiden bringer.

Så teksten på ryggen illustrerer præcis fondens formål med at invitere 100 børn og deres forældre til en dag med cirkus, leg, smil, glæde og alle Bakkens forlystelser.

I samarbejde med Dansk Røde Kors gennemførte SPRiNGSTERS VelfærdsFonden dagen med stor succes.

Om morgen den 22. august så det hele dog ud til at gå i vasken på grund af silende regn. Den plads i Dyrehaven hvor arrangementet skulle starte med cirkus, rundbold, fodbold og picnic lå nærmest under vand. Men efter en kort dialog med Kim Jørgensen fra Pill & Co. stillede han et telt til rådighed lige ved siden af restauranten.

Så busserne fra Lyngby Turistfart kunne holde planen og køre fra Sandholmlejren kl. 10 med forventningsfulde børn og deres forældre. Fremme ved teltet blev de mødt af Cirkus Los Ninos der står klar med ballondyr. De mindste børn sad på tæpper foran scenen og var helt opslugt af det vidunderlige klovneri, men også de større børn og forældrene hylede af grin. Så selv om klovnen talte dansk kunne hun få alle til at more sig.

Efter cirkus blev der arrangeret rundbold og fodbold, og andre børn kastede med frisbees eller legede med hulahop ringe.

Frokost og afsted til Bakkens forlystelser

Cana Catering serverede kylling med salater og brød, og efter frokosten fik alle udleveret turpas og kuponer til softice. I hold på 10 blev børnene og deres forældre guidet hen til Bakken af medarbejdere fra Dansk Røde Kors og frivillige fra SPRiNGSTERS VelfærdsFonden. Børnene havde tydeligvis lyst til at prøve alle forlystelserne og ilede fra den ene til den anden med store smil og softice-skæg.

Kl. 16.30 holdt busserne klar og inden børnene trådte op i bussen fik de udleveret legetøj fra McDonalds og T-shirts fra Trykfabrikken af SPRiNGSTERS VelfærdsFonden. Fondens medarbejdere og frivillige vinkede farvel og kunne glæde sig over en vellykket dag.

Det gør godt at gøre godt

Derfor er der flere som også bør tage initiativ til at arrangere dage og events som denne i samarbejde med Dansk Røde Kors. Medarbejderne i Dansk Røde Kors gør et kæmpe stykke arbejde i Sandholmlejren i hverdagen, men der er ikke økonomi til at tage beboerne ud på ’ekstraordinære’ ture og oplevelser.

SPRINGSTERS VelfærdsFonden opfordrer til, at andre organisationer og virksomheder afholder lignende arrangementer for sårbare børn og unge. Arrangementer der kan give dem en oplevelse, og måske få dem til at se på hverdagen med nye og friske øjne, efter et pusterum fra deres problemfyldte hverdag.

SPRiNGSTERS VelfærdsFonden

Fonden blev etableret for et år siden med det formål at skabe nye løsninger på sociale udfordringer i Danmark. SPRiNGSTERS VelfærdsFonden udvikler selv en række løsninger, ligesom fonden opfordrer andre til at arbejde med socialt entreprenørskab. Fondens fokus er pt. sårbare børn og unge, og har bl.a. udviklet et projekt der skal bidrage til at skabe læringslyst blandt de 60.000 sårbare unge, der i dag ikke har nogen uddannelse og står uden for arbejdsmarkedet.

Sideløbende med fondens store projekter støtter SPRiNGSTERS VelfærdsFonden en række initiativer fra sociale entreprenører – bl.a. Ventilen, Skøn Skole, Kaospiloterne og Livslinien. Og som det er tilfældet med ”Bakke-turen” og ”Wanna Show of” gennemfører fonden altså også lidt mindre projekter, til glæde for sårbare børn og unge.

 

 

 

Velkommen til alle de nye SPONSORER OG FRIVILLIGE i Springsters VelfærdsFonden:

Adapt Transportbånd & Remme ApS - Gårdejer Preben Schmidt - Vedbæk Revision - Acelshop ApS - Himlingøje Smede & Montage - Søren Peter Andersen - Anders Friis Andersen - SBC Ejendom ApS - AM Byg 2000 ApS - AGB Sundal Collier A/S - Arnold Christensen - Amkilian - Agerschou Rengøring ApS - Kristian Nicolaisen - ADL Auto & Transport - DIETECH v/ Lars Diedrichsen Hansen - A/S Butikstorvet - Fællesbyg A/S - 50983000 Tømreren - A.M. Motorimport ApS - JPC v/ Johannes Flemming Pedersen - A/S Maskinværksted - A.L. Gulve ApS - Svend Hornemann Hansen - Elin Andersen - Elizabeth Kristensen - Karin Bolt - Torben Skov - Peter Trock - Michael Gaarmann - Christine Evers - Oliver Stigsby - Henriette G. Sørensen - Mette Andreassen -

Miljø

DSC_0051-1

Innovationspusheren

Målet er at få fat i de 200.000 ton affald, som forbrændingens opland i dag sender i ovnene, men som kunne være genanvendt.

Sociale udfordringer

DSC_0605

Vold mod børn

Hvad er vold, og hvorfor sker det?

Kultur

9923295

Roskilde Festival

Foreningen Roskilde Festival, der står bag festivalen, sørger hvert år for, at overskuddet for festivalen går ubeskåret til humanitære og kulturelle formål.


Teknologi

Velfærdsteknologi-som-ressouceområde1_Frontpage Top

Flere robotter i ældreplejen

Der er mange fysiske belastninger forbundet med arbejdet i ældreplejen, og derfor er der behov for at finde nye måder at aflaste medarbejderne og skabe sundere arbejdspladser.

Arbejde

IMG_1838

Udsatte unge har brug for virkelige reformer

Regeringen lægger op til at afskaffe førtidspensionen for unge og satse mere på at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet.

Helbred

DSC00133

Natur til hjernen

Forskning viser, at forsøgspersoner, der gik ture i naturen, følte sig langt mindre deprimerede og trætte end dem, der gik tur i et shoppingcenter


Socialt iværksætteri

99

Naturens positive effekt

Danmark burde anvende forskningsresultaterne fra Sverige samt NaturCompagniets erfaring, og se at komme i gang med f.eks. Naturterapi. Effekten herved er ekstrem positiv, og så er den helt uden bivirkninger!

PresseSocialt iværksætteriUddannelse

IMG_4117

SPRiNGSTERS på Copenhagen Business School

DANSIC gennemførte sin anden konference torsdag den 7. marts, og havde inviteret SPRiNGSTERS til at fortælle om Mobil Oase – støttegrupper for sårbare unge i naturen.

Arbejde

DSC_0098-1

Fastholde ældre medarbejdere

VelfærdsFonden – SPRiNGSTERS deltager som videnressource og inspirator omkring fastholdelse af de ældre medarbejdere i Århus Kommune.


Sociale udfordringer

Natbro

Angst hos børn og unge

Mange af de unge vi er i kontakt med oplever angstfænomener. Hos nogle børn bliver angsten så udtalt at den tager magten over barnet og dets pårørende.

Uddannelse

IMG_9093

Job til unge er den bedste forretning

En fjerdedel af verdens unge er hverken i job eller under uddannelse. Den enorme ledighed blandt klodens unge udgør den absolut største risiko globalt, vurderer mere end 5.500 ledere fra det private erhvervsliv og den offentlige sektor i årets udgave af “Global Opportunity Report”.

Socialt iværksætteri

RollespilSP

Fonden vil samarbejde med Rollespilsfabrikken

Rollespil i naturen med troldmænd, riddere, orker og elverfolk er blevet en udbredt leg blandt børn og unge.


Kultur

Phonejuni 017

Pensler kan være den nye pille

Når mennesker med psykiske sygdomme får hjælp til at udtrykke sig kunstnerisk, får de det bedre.

Arbejde

DSC_0584

Virksomheder kan hjælpe med frivilligt arbejde

De virksomheder, der allerede gør det, får en masse succesoplevelser, som rækker ud over, at det bliver lettere at rekruttere, fordi virksomheden udviser social ansvarlighed.

Socialt iværksætteri

largest

Man Wants To Beautify New York With Dumpster Gardens

Most folks would not be happy if they walked outside one morning and found a dumpster full of dirt and vegetal matter in front of their home. But then again, most folks don’t live in the concrete desert of New York, where any spot of green is a welcome sight.


Kultur

Jylland sommer 09 207

Borgerlyst

Nadja Pass vil engagere, involvere og motivere folk, gøre dem nysgerrige, få dem til at se verden på en anden måde og få dem til at tænke nyt.

Uddannelse

IMG_2205

Anerkendende støtte hjælper udsatte unge på vej

I det forebyggende arbejde med udsatte 18-22-årige fokuserer foranstaltningernes kontaktpersoner på at støtte de unges egne kompetencer og netværksdannelse.

Uddannelse

barn-fattig-sumo_747358i

Uddannelse af børn og unge fra udsatte familier

85.000 er faldet ud af det aktive arbejdsmarked under krisen. Og det er især de 18 til 24-årige der er hårdest ramt. Et emne der næsten ikke berøres i dag, hvor debatten næsten udelukkende handler om, hvor længe de ældre skal blive på arbejdsmarkedet, og om efterlønnen skal afskaffes eller ej.


Design

6FCU1596

MOBO – et mobilt bosted for hjemløse

Hvad med et nytænkende stykke socialt design, der er et mobilt og sikkert bosted for hjemløse? Den tanke er baggrunden for udviklingen af MO-BO.

Arbejde

DSC_0102-1

Forringede psyko-sociale forhold på arbejdspladsen

Trivslen på landets arbejdspladser er blevet markant dårligere på en række områder de seneste år.

Socialt iværksætteri

Suså

Nyt projekt: NatureWorks

NatureWorks er et sammenhængende vejledningsforløb for udfordrede unge i alderen 15 til 25 år, hvor hovedsagelig uderummet og naturen danner de pædagogiske rammer for aktiviteterne.


Miljø

DSC_0582-3-397x264

Miljøorganisationer mister medlemmer

Danmarks Naturfredningsforening kan snart fejre 100-år jubilæum, men medlemstallet er faldende. Også WWF kæmper for at holde på medlemmerne, mens Greenpeace fortsætter den opadgående kurve. Organisationerne er for pæne, mener eksperter.

Arbejde

DSC_2325

“Specialisterne”

Virksomheden Specialisterne blev etableret i 2010 af Thorkil Sonne. Hans søn fik i 1999 stillet diagnosen infatil autisme og syntes dømt til et liv uden muligheder.

Teknologi

Jylland sommer 09 264

PlayingMondo

PlayingMondo skal gøre det nemmere og sjovere – primært for børn – at bevæge sig i dagligdagen.


PresseSocialt iværksætteri

IMG_4119

Erfaringer fra NaturCompagniet – og en ny støttegruppe med sårbare unge

På baggrund af succesen med den tidligere tur med NaturCompagniet, har SPRiNGSTERS netop arrangeret en ny støttegruppe i naturen.

Sociale udfordringerUddannelse

IMG_0485

Traumatiske oplevelser med i skoletasken

I flere af vores støttegrupper i naturen oplever vi unge der har forsøgt, at starte på uddannelse flere gange, men som forlader skolen umiddelbart efter studiestart.

Socialt iværksætteri

IMG_4436

Nyt projekt i SPRiNGSTERS – i samarbejde med studerende fra CBS og DTU

Konceptet har ikke mindst to væsentlige socialt ansvarlige perspektiver: ældre kvinder kan finde sammen i netværk og skabe relationer- vej ud af ensomhed – og der skabes en produktion og salg, der kan bidrage til samfundsøkonomien.


Socialt iværksætteri

Hike Esrum

Positive sammenhænge mellem sårbare unge og natur

Gennem de tre år fonden har drevet NaturCompagniet, har vi kunne iagttage en lang række fordele og udviklingsmuligheder, der er forbundet med at de sårbare unge opholder sig i naturen over flere dage

Sociale udfordringer

IMG_0303

Fattige børn på dagsordnen

60.000 danske børn befinder sig under fattigdomsgrænsen. De lever i familier, hvor der i reglen ikke er råd til ferieoplevelser, fritids­aktiviteter, en ordentlig børnefødselsdag eller bare det at få en ordentlig madpakke med til frokost. Det kan medvirke til social isolation, hvilket kan skabe problemer for børnene langt ud i fremtiden.

Socialt iværksætteri

Ven2 070

VelfærdsFonden søger frivillige!

Vi søger researchere og fotografer til at hjælpe os med nogle spændende opgaver.