IMG_3236

En dag på Bakken med børnene fra Sandholmlejren

”Der er noget om snakken, børnene fra Sandholmlejren skal også have en skøn dag på Bakken” står der på ryggen af de T-shirts som børnene fra asylcentret i Nordsjælland mellem 4 og 11 år fik udleveret af SPRiNGSTERS VelfærdsFonden.

Beboerne i Sandholmlejren og ikke mindst børnene, lever til daglig en tilværelse hvor det kan være svært at se forskel på dagene. De fleste lever i uvished om deres fremtidige skæbne, underlagt myndighedernes beslutninger og flere udvikler depressioner og psykiske problemer. Mange af beboerne har været udsat for vold og tortur og lever i konstant angst for hvad fremtiden bringer.

Så teksten på ryggen illustrerer præcis fondens formål med at invitere 100 børn og deres forældre til en dag med cirkus, leg, smil, glæde og alle Bakkens forlystelser.

I samarbejde med Dansk Røde Kors gennemførte SPRiNGSTERS VelfærdsFonden dagen med stor succes.

Om morgen den 22. august så det hele dog ud til at gå i vasken på grund af silende regn. Den plads i Dyrehaven hvor arrangementet skulle starte med cirkus, rundbold, fodbold og picnic lå nærmest under vand. Men efter en kort dialog med Kim Jørgensen fra Pill & Co. stillede han et telt til rådighed lige ved siden af restauranten.

Så busserne fra Lyngby Turistfart kunne holde planen og køre fra Sandholmlejren kl. 10 med forventningsfulde børn og deres forældre. Fremme ved teltet blev de mødt af Cirkus Los Ninos der står klar med ballondyr. De mindste børn sad på tæpper foran scenen og var helt opslugt af det vidunderlige klovneri, men også de større børn og forældrene hylede af grin. Så selv om klovnen talte dansk kunne hun få alle til at more sig.

Efter cirkus blev der arrangeret rundbold og fodbold, og andre børn kastede med frisbees eller legede med hulahop ringe.

Frokost og afsted til Bakkens forlystelser

Cana Catering serverede kylling med salater og brød, og efter frokosten fik alle udleveret turpas og kuponer til softice. I hold på 10 blev børnene og deres forældre guidet hen til Bakken af medarbejdere fra Dansk Røde Kors og frivillige fra SPRiNGSTERS VelfærdsFonden. Børnene havde tydeligvis lyst til at prøve alle forlystelserne og ilede fra den ene til den anden med store smil og softice-skæg.

Kl. 16.30 holdt busserne klar og inden børnene trådte op i bussen fik de udleveret legetøj fra McDonalds og T-shirts fra Trykfabrikken af SPRiNGSTERS VelfærdsFonden. Fondens medarbejdere og frivillige vinkede farvel og kunne glæde sig over en vellykket dag.

Det gør godt at gøre godt

Derfor er der flere som også bør tage initiativ til at arrangere dage og events som denne i samarbejde med Dansk Røde Kors. Medarbejderne i Dansk Røde Kors gør et kæmpe stykke arbejde i Sandholmlejren i hverdagen, men der er ikke økonomi til at tage beboerne ud på ’ekstraordinære’ ture og oplevelser.

SPRINGSTERS VelfærdsFonden opfordrer til, at andre organisationer og virksomheder afholder lignende arrangementer for sårbare børn og unge. Arrangementer der kan give dem en oplevelse, og måske få dem til at se på hverdagen med nye og friske øjne, efter et pusterum fra deres problemfyldte hverdag.

SPRiNGSTERS VelfærdsFonden

Fonden blev etableret for et år siden med det formål at skabe nye løsninger på sociale udfordringer i Danmark. SPRiNGSTERS VelfærdsFonden udvikler selv en række løsninger, ligesom fonden opfordrer andre til at arbejde med socialt entreprenørskab. Fondens fokus er pt. sårbare børn og unge, og har bl.a. udviklet et projekt der skal bidrage til at skabe læringslyst blandt de 60.000 sårbare unge, der i dag ikke har nogen uddannelse og står uden for arbejdsmarkedet.

Sideløbende med fondens store projekter støtter SPRiNGSTERS VelfærdsFonden en række initiativer fra sociale entreprenører – bl.a. Ventilen, Skøn Skole, Kaospiloterne og Livslinien. Og som det er tilfældet med ”Bakke-turen” og ”Wanna Show of” gennemfører fonden altså også lidt mindre projekter, til glæde for sårbare børn og unge.

 

 

 

Velkommen til alle de nye SPONSORER OG FRIVILLIGE i Springsters VelfærdsFonden:

Adapt Transportbånd & Remme ApS - Gårdejer Preben Schmidt - Vedbæk Revision - Acelshop ApS - Himlingøje Smede & Montage - Søren Peter Andersen - Anders Friis Andersen - SBC Ejendom ApS - AM Byg 2000 ApS - AGB Sundal Collier A/S - Arnold Christensen - Amkilian - Agerschou Rengøring ApS - Kristian Nicolaisen - ADL Auto & Transport - DIETECH v/ Lars Diedrichsen Hansen - A/S Butikstorvet - Fællesbyg A/S - 50983000 Tømreren - A.M. Motorimport ApS - JPC v/ Johannes Flemming Pedersen - A/S Maskinværksted - A.L. Gulve ApS - Svend Hornemann Hansen - Elin Andersen - Elizabeth Kristensen - Karin Bolt - Torben Skov - Peter Trock - Michael Gaarmann - Christine Evers - Oliver Stigsby - Henriette G. Sørensen - Mette Andreassen -

Sociale udfordringer

DSC_0826

Vi mangler en psykiatrisk boligfond

Mon nogen tænker over, hvor de psykisk syge går hen, når mørket falder på, eller når sult og træthed driver dem væk fra gaden?

Helbred

DSC_0140-1

Brug for en forstærket ADHD-indsats

Der er meget at vinde for den enkelte ved en forstærket indsats. For eksempel ved at vende en ofte tilstedeværende negativ spiral med nederlag efter nederlag.

Design

Flasker 059

Sjovt at aflevere affald?

Mange af os afleverer flasker fordi vi får pant for dem. Men hvad med affald der kan genanvendes – f.eks. dåser, plastikbæger og flasker uden pant?


Sociale udfordringer

Frustration

Curling-debat fjerner fokus fra reelle problemer med børn og unge

Det største problem omkring børn og unge i dagens Danmark er ikke, hvordan den brede middelklasse opdrager deres børn. Det største problem er den gruppe af udsatte unge – fra alle samfundslag – som lever uden kærlighed og støtte fra deres forældre.

Design

6FCU1596

MOBO – et mobilt bosted for hjemløse

Hvad med et nytænkende stykke socialt design, der er et mobilt og sikkert bosted for hjemløse? Den tanke er baggrunden for udviklingen af MO-BO.

Miljø

DSC_0051-1

Innovationspusheren

Målet er at få fat i de 200.000 ton affald, som forbrændingens opland i dag sender i ovnene, men som kunne være genanvendt.


Arbejde

IMG_1838

Udsatte unge har brug for virkelige reformer

Regeringen lægger op til at afskaffe førtidspensionen for unge og satse mere på at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet.

Socialt iværksætteri

Suså

Nyt projekt: NatureWorks

NatureWorks er et sammenhængende vejledningsforløb for udfordrede unge i alderen 15 til 25 år, hvor hovedsagelig uderummet og naturen danner de pædagogiske rammer for aktiviteterne.

Arbejde

DSC_0102-1

Forringede psyko-sociale forhold på arbejdspladsen

Trivslen på landets arbejdspladser er blevet markant dårligere på en række områder de seneste år.


Helbred

DSC00133

Natur til hjernen

Forskning viser, at forsøgspersoner, der gik ture i naturen, følte sig langt mindre deprimerede og trætte end dem, der gik tur i et shoppingcenter

Uddannelse

IMG_9093

Job til unge er den bedste forretning

En fjerdedel af verdens unge er hverken i job eller under uddannelse. Den enorme ledighed blandt klodens unge udgør den absolut største risiko globalt, vurderer mere end 5.500 ledere fra det private erhvervsliv og den offentlige sektor i årets udgave af “Global Opportunity Report”.

Arbejde

DSC_0098-1

Fastholde ældre medarbejdere

VelfærdsFonden – SPRiNGSTERS deltager som videnressource og inspirator omkring fastholdelse af de ældre medarbejdere i Århus Kommune.


Sociale udfordringer

DrengeSöder

Virker ‘en dosis natur’ på samme måde som ‘en dosis medicin’ mod ADHD hos børn?

Det er bare et af de spørgsmål, Matt Stevenson undersøger i sit ph.d.-projekt hos Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling ved Københavns Universitet.

Design

Boligfælleskabet på tagdækkervej i Hammel

Spiserobot

Borgere med fysisk handicap bliver mere selvhjulpne med spiserobot.

Sociale udfordringer

Natbro

Angst hos børn og unge

Mange af de unge vi er i kontakt med oplever angstfænomener. Hos nogle børn bliver angsten så udtalt at den tager magten over barnet og dets pårørende.


Arbejde

IMG_2336

Private virksomheder hjælper svage ledige igang

Det nytter, når private virksomheder giver svage ledige en chance på arbejdspladserne. Det viser ny rapport, om virksomhedsrettede indsatser, dvs. indsatser, hvor de ledige deltager i hverdagen på en arbejdsplads.

Uddannelse

IMG_4496

Et liv uden uddannelse koster millioner i tabt indkomst

At 20 procent ikke får en erhvervsuddannelse betyder, at mange tusinde unge hvert år forlader folkeskolen som ufaglærte, hvilket vil sige, at de står med rigtig dårlige kort på hånden på arbejdsmarkedet.

Sociale udfordringer

IMG_2919

186.000 unge uden for job eller uddannelse

Det svarer til hver sjette i unge dansker. Mere end tre-fjerdedele af de unge, der hverken er i job eller under uddannelse, har ikke en erhvervskompetencegivende uddannelse.


Helbred

IMG_5547

Hvorfor virker NaturCompagniet så godt overfor sårbare unge?

Det vil vi forsøge, at forklare i det følgende, der bygger på en række forskningsresultater fra ind- og udland.

Socialt iværksætteri

blyanter_

Sociale Iværksættere

I grænselandet mellem det offentlige, private virksomheder og frivilligorganisationer findes en gruppe ildsjæle med et stærkt socialt engagement.

Sociale udfordringer

IMG_4164

Psykisk sårbare unge står i ingenmandsland

Mange unge er ikke syge nok til at komme i behandling i psykiatrien, men heller ikke raske nok til at klare en uddannelse og en ungdom præget af stadig højere krav til præstation, fleksibilitet og et perfekt liv, forklarer en række eksperter.


Socialt iværksætteri

IMG_4494

Sociale virksomheder sættes på den politiske dagsorden

Alle taler om dem, men nu vil regeringen og Enhedslisten gøre noget ved det: De såkaldte socialøkonomiske virksomheder. Virksomhederne, som har det til fælles, at de ansætter personer med nedsat arbejdsevne, handicap eller sociale og psykiske problemer.

Kultur

Fodboldfans438

Fodbold baner vejen

Hvorfor ikke benytte lejligheden til at gøre fodbold til emne i matematik, billedkunst, håndarbejde, fysisk, dansk, historie, geografi, musik, engelsk eller idræt i skolen?

Socialt iværksætteri

IMG_0140

Nyt projekt tager form

Vi vil hjælpe udsatte unge på kanten af arbejdsmarkedet med at ændre livsstil og fastholde en ny livsstil, der skal bidrage til at den jobsøgende får en reel chance for, at opnå en god fast tilknytning i et arbejde.


Sociale udfordringer

DSC_2226

Børn med funktionsnedsættelser har få venner

Funktionsnedsættelser hos børn har især betydning for deres kontakt med andre. De har flere konflikter med kammerater og lærere, end andre børn har, og større risiko for at blive mobbet og for selv at mobbe.

Om osPresseSocialt iværksætteri

IMG_3783

SPRiNGSTERS billeder på Flickr.com

Til brug for vores artikler og beskrivelser af projekter har vi efterhånden taget en masse billeder – og dem vil vi gerne dele med Jer!

Sociale udfordringer

IMG_0303

Fattige børn på dagsordnen

60.000 danske børn befinder sig under fattigdomsgrænsen. De lever i familier, hvor der i reglen ikke er råd til ferieoplevelser, fritids­aktiviteter, en ordentlig børnefødselsdag eller bare det at få en ordentlig madpakke med til frokost. Det kan medvirke til social isolation, hvilket kan skabe problemer for børnene langt ud i fremtiden.


Socialt iværksætteri

IMG_3863

Fonden arrangerer “Træningslejr” i naturen

Fonden vil skabe muligheder for, og bidrage til, at flere børn og unge kommer ud i naturen – ikke kun de sårbare. Vi tror på den simple cyklus baseret på den idé, at hvis vi kan få dem derud vil de elske at komme tilbage igen.

Socialt iværksætteri

largest

Man Wants To Beautify New York With Dumpster Gardens

Most folks would not be happy if they walked outside one morning and found a dumpster full of dirt and vegetal matter in front of their home. But then again, most folks don’t live in the concrete desert of New York, where any spot of green is a welcome sight.

Socialt iværksætteri

P1000535

Ældres Velfærd: Nyt site

SPRiNGSTERS VelfærdsFonden har oprettet ”Ældres Velfærd”, hvor vi vil arbejde med at udløse de ressourcer, der ligger i at rigtig mange af de ældre gerne vil bidrage til at løse sociale og miljømæssige udfordringer i samfundet.