Pak til hele din dag med en daypack

Står din dag på en tur i naturen, i skole, på arbejde eller er du på vej ud og rejse, så kan du med fordel overveje at købe en rygsæk. Her har du nemlig plads til alle dine nødvendige ting, som du skal bruge i løbet af en dag, uanset om det er til skole, arbejde eller noget helt tredje.

Rygsække er gode at have i mange situationer, men når du skal vælge én ud af de mange på markedet, kan det være svært at overskue. Når du skal vælge, er der 4 kriterier, du især skal være opmærksomme på nemlig aktivitet, kapacitet, funktioner og pasform.

 

Aktivitet

Når du skal vælge mellem de mange rygsække på markedet, skal du først overveje, hvordan du vil bruge den. Der findes et stort udvalg, som passer til forskellige aktiviteter. Er du typen, der elsker at løbe, og særligt hvis du løber langt, kan du med fordel købe en daypack. En daypack der er egnet til løb er designet til at hoppe så lidt som muligt, når du løber. Lommerne er strategisk placeret, så du nemt kan nå dine snacks, som du har medbragt til den lange tur. Du kan med fordel vælge en waistpack, water-bottle pack eller løbevest som din løbetaske.

Vil du bruge din taske til skole eller rejse, så er der mange alternativer. Til skolebrug kan du med fordel vælge en med et specielt rum til din computer eller en skillevæg til opdeling af dine bøger og madpakke. Bruger du den til at rejse, så vil det være godt at vælge en, hvor lynlåsen har en frontåbning i stedet for en topåbning. Desuden vil det være godt at have dobbelt lynlås, som kan låses.

Du kan selvfølgelige bruge rygsække til flere aktiviteter end bare løb, skole og rejser. Her kan blandt andet nævnes hiking, klatring, skisport, mountain bike og backpacking. Ja det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvornår de kan anvendes.

 

Kapacitet

Det næste du skal være opmærksom på er kapaciteten. Der skal være plads til alle dine ting, men der skal samtidig heller ikke være for meget spildplads, da det kan være en ulempe ved nogle aktiviteter. Der findes et hav af forskellige størrelser, og du kan finde nogle på op til 50 liter.

Til løb vil rygsække med en volume på 10 liter eller mindre være en fordel, da de således vil være lette at have på ryggen samtidig med, at de kan indeholde de mest nødvendige ting. Hvis du finder en 10 liters for lille til løbeturen, kan du også bruge en med volume på 11-20. De større kan du med fordel bruge til blandt andet at rejse eller hiking.

 

Funktioner

En daypack kan enten have en ramme eller være rammefri. Hvis du vælger en med ramme, så får du en, der hjælper med at understøtte den vægt, som du bærer, og jo mere omfattende rammen er, jo mere vægt kan tasken håndtere. Har tasken derimod ikke en ramme, så er den som regel lettere og mere kompakt. En rammeløs vil tilpasse sig formen på din ryg og er optimal til lettere vægt. Du skal vælge en, der har de funktioner, som passer til dit behov. Af vigtige funktioner kan eksempelvis nævnes regnslag eller soveposerum.

 

Pasform

Hvis du skal have en god oplevelse, skal du være opmærksom på pasformen. Ved et kig på pasformen skal du sikre dig, at kropslængden passer til dig. Oplever du, at der er et hul i toppen mellem din rygsæk og dine skuldre, så er dette et tegn på, at den er for lang til dig. Der findes mange forskellige længder alt efter producenten og hvilket køn, som de passer til. Det er derfor vigtigt, at du er ekstra opmærksom her, så du ikke risikerer at få ondt i ryggen.

Udover kropslængden skal du være sikker på, at bæltet omkring livet passer til din størrelse. Hvis bæltet er for lille, betyder det, at du ikke kan bære rigtigt, hvilket kan være ubehageligt. Omvendt hvis bæltet er for stort, så har du alt for meget bælte hængende og kan igen ikke bære rigtigt.

Nu er du klar til at tage af sted på tur med den helt rigtige rygsæk på ryggen, god tur!