Mandelkage

Ingredienser

100 g mandler
50 g mel
4 æg
1 tsk. bagepulver
100 g sukker
50 g vaniliesukker
skallen af ½ citron
lidt friskpresset citronsaft

Glasur:
3 dl flormelis
2-3 spsk. amaretto
lidt vand
50 g hakkede, ristede mandler

Fremgangsmåde

Smut mandlerne og hak dem fint, evt. i foodprocessor. Pas på, at de ikke bliver malet helt til mel. Smør en sprinform og drys den med mel. Del æggene i blomme og hvider og pisk hviderne stive. Rør melet med bagepulver og mandlerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vanilisukker. Pisk citronskal og -saft i. Bland med de tørre ingredienser. Fold forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform og bag kgen i ca. 35 minutter ved 175 grader. Når kagen er koldt, pyntes den med en glasur rørt af flormelis, amaretto og lidt vand. Drys den våde glasur med hakkede, ristede mandler.