Hvid chokoladeis med jordbærkompot

8 pers.

Ingredienser

Hvid chokoladeis:
4 dl kokosmælk fra dåse
200 g hvid chokolade
200 g jordbær
4 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
2 spsk. Malibu
Jordbær kompot:
400 g jordbær
3 spsk. flormelis
3 spsk. Malibu

Fremgangsmåde

Is:
Hæld kokosmælken i en lille gryde. Tilsæt chokolade brækket i mindre stykker, og varm gryden op for svag varme, til chokoladen smelter. Hæld blandingen over i en skål og lad den afkøle.
Pensl en aflang form let med olie og beklæd formen indvendig med husholdningsfilm.
Blend 140 g af jordbærrene med 2 spsk. flormelis til en jævn pure. Pres pureen gennem en si. Resten af jordbærrene skæres i tynde skiver. Kom piskefløde, 2 spsk. flormelis og 2 spsk. Malibu i en skål, og pisk, til flødeskummet lige holder formen.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen i flødeskummet sammen med jordbærpure og jordbærskiver. Hæld det hele i formen, som stilles i fryseren i mindst 5 timer.
Jordbærkompot:
Hak jordbærrene groft, og læg dem i en skål. Tilsæt flormelis og Malibu, og rør nænsomt rundt. Stil jordbærkompotten på køl, til den skal servers.
Servering:
1 time før servering tages isen ud af fryseren og stilles i køleskab. Vend den ud af formen, fjern husholdningsfilm og skær isen i 8 skiver, som anrettes på tallerkner med et par skefulde kompot.